Reactie

Bale tijdens presentatie: 'Ik wil mijn stempel drukken op deze competitie'

Bale tijdens presentatie: 'Ik wil mijn stempel drukken op deze competitie'

12-07-2022 10:33 Laatste update: 11:00

Gareth Bale wil niets weten dat hij in de Major League Soccer gaat afbouwen als profvoetballer. De aanvaller tekende onlangs een contract bij Los Angeles FC en werd maandag gepresenteerd bij zijn nieuwe club.

Voor één jaar heeft de Welshman getekend bij LAFC. "Ik heb nog vele jaren voor de boeg", zegt Bale bij zijn presentatie. "Ik wil mezelf de beste kans geven om naar het volgende EK te gaan en misschien nog wel meer dan dat." De linkspoot verwacht veel van zijn eigen bijdrage aan de ambitieuze MLS-club. "Ik wil mijn stempel drukken op deze competitie."

In de afgelopen jaargang speelde Bale amper, mede ingegeven door blessureleed en de moordende concurrentie voorin bij Real Madrid. "Mijn plan is om echt hard te werken. Ik ben opgewonden om weer te gaan spelen, want als ik gelukkig ben speel ik mijn beste voetbal. Ik denk dat de competitie beter is dan de mensen in Europa denken. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen en de club naar het volgende niveau brengen."

Bale wordt gezien als de grootste aanwinst in het vijfjarige bestaan van LAFC. Juventus-icoon Giorgio Chiellini tekende deze zomer ook al voor de club. Met Carlos Vela staat er nog een grote naam onder contract.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!