Transfernieuws

Pereira gepresenteerd bij Fulham: Ten Hag laat opnieuw middenvelder vertrekken

Pereira gepresenteerd bij Fulham: Ten Hag laat opnieuw middenvelder vertrekken

11-07-2022 17:45

Fulham heeft de transfer van Andreas Pereira naar Londen afgerond. De aanvallende middenvelder wordt overgenomen van Manchester United en heeft een contract ondertekend tot medio 2026.

In de verbintenis is een optie voor nog één seizoen opgenomen. "Ik ben erg blij om hier te zijn en ik kan niet wachten om het seizoen te beginnen met Fulham", zegt kersverse aanwinst Pereira tegen het clubkanaal. "Ik wil Fulham zo veel mogelijk helpen om te komen waar ze horen." Afgelopen seizoen promoveerde de club als kampioen van het Championship naar de Premier League.

Manager Marco Silva speelde een belangrijke rol in zijn komst naar Craven Cottage. "Ik heb veel met hem gesproken en hij was een belangrijke factor voor mij om hier te tekenen", aldus het voormalig talent uit de PSV-opleiding. Een echte doorbraak in het Manchester United-shirt bleef uit.

De spelmaker werd verhuurd aan Flamengo, Lazio Roma, Valencia en FC Granada. Pereira kwam in totaal tot 75 officiële wedstrijden namens The Red Devils en scoorde daarin vier keer. Alhoewel beide clubs niets communiceren over het transferbedrag, schijnt er een bedrag van vijftien miljoen euro inclusief bonussen met de overgang gemoeid te zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!