Nieuws

Roord blij met beslissende positiewissel bij Oranjevrouwen: 'Speel liever op tien'

Roord blij met beslissende positiewissel bij Oranjevrouwen: 'Speel liever op tien'

11-07-2022 16:26 Laatste update: 16:29

Jill Roord was zaterdag met haar doelpunt tegen Zweden enorm belangrijk voor de Oranje Leeuwinnen. De speelster van VfL Wolfsburg begon als rechtsbuiten, maar ziet haar goal als het ultieme bewijs dat bondscoach Mark Parsons haar beter op tien kan zetten.

Roord neemt geen blad voor de mond na het EK-duel met Zweden (1-1). "Ik speel liever op tien", aldus de aanvallende middenvelder tegenover NU.nl. "Daar ben ik ook heel eerlijk over en dat weet de trainer ook. Dat is mijn positie, ik speel er altijd. Ik kan wel rechtsbuiten spelen, maar het is een ongemakkelijke positie voor mij. Ik ben blij dat ik naar binnen mocht, ook al voel ik mij onder deze coach gewaardeerd."

In eerste instantie kreeg de van een blessure teruggekeerde Daniëlle van de Donk de afgelopen wedstrijden de voorkeur op tien. Ook tegen Zweden was dit het geval. De keuze van Parsons pakte niet goed uit. De Oranjevrouwen konden in de eerste helft aanvallend geen vuist maken. "Wij moeten ervoor zorgen dat we de juiste mensen aan de bal krijgen. We konden Vivianne Miedema, Lieke Martens, Daniëlle en mij niet echt bereiken en daardoor kwamen we niet in ons spel", aldus een zichtbaar geïrriteerde Roord. "Ik moest heel veel lopen en kreeg relatief weinig ballen. Dat is niet leuk. Soms schoten we de bal weg en verloren we de controle."

Na rust gooide Parsons het om. Roord schoof naar het midden en Van de Donk moest naar de rechtsbuitenpositie. De Wolfsburg-middenvelder scoorde prompt de gelijkmaker voor Oranje met een knap schot uit de draai. "Hij viel ertussenin en het is mijn kwaliteit om vaak op de goede plek te staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s