Nieuws

Wiegman over duel met Noorwegen: 'Prima als zij de underdog willen zijn'

Wiegman over duel met Noorwegen: 'Prima als zij de underdog willen zijn'

11-07-2022 13:29

Sarina Wiegman treedt maandagavond op het EK Vrouwen 2022 met Engeland aan tegen Noorwegen. De bondscoach van de Engelse dames houdt het hoofd koel in aanloop naar dat duel.

"Het is gewoon weer een wedstrijd, die wij én onze tegenstander willen winnen", laat Wiegman optekenen door De Telegraaf. Wiegmans Noorse collega Martin Sjorgren dook voorafgaand aan het duel in de underdog-rol. "Want zij spelen thuis en zijn een van de favorieten voor de eindzege", zei de bondscoach van de Noorse vrouwen.

Wiegman kan weinig met deze uitspraken. "Als zij de underdog willen zijn, vind ik dat prima. Ze hebben net als wij een heel sterk team. Het is daarom wel heel makkelijk om de druk bij ons neer te leggen. We hebben het over iemand die iets heeft gezegd over ons, maar niet bij ons is geweest. Ach, het is oké. Het was een leuke poging. Wij focussen ons op onszelf. Ik ben totaal niet bezig met het feit dat we het gastland zijn, ik ben bezig met de wedstrijd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!