Transfernieuws

'Ajax profiteert van doorverkooppercentage na Premier League-transfer Kristensen'

'Ajax profiteert van doorverkooppercentage na Premier League-transfer Kristensen'

11-07-2022 12:59 Laatste update: 13:05

Ajax houdt een fraaie som over aan de transfer van Rasmus Kristensen naar Leeds United. De rechtsback verhuisde eerder deze zomer van Red Bull Salzburg naar The Whites voor een bedrag van om en nabij de dertien miljoen euro.

De Amsterdammers bedongen bij de verkoop in 2019 aan de Oostenrijkers een doorverkooppercentage. Volgens informatie van De Telegraaf gaat het om vijftien procent, wat een fors bedrag betekent. De ochtendkrant rept over een transfersom van 'ruim tien miljoen euro', terwijl Transfermarkt het op een bedrag van dertien miljoen euro houdt. 

In ieder geval is duidelijk dat Ajax ruim één miljoen euro mag bijschrijven door de transfer van de Deens international. De 25-jarige rechtsback werd in 2019 nog verkocht aan Salzburg, nadat hij in anderhalf jaar in de Nederlandse hoofdstad maar moeilijk uit de verf wist te komen. In totaal kwam hij tot 27 officiële duels namens Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!