Interview

Hiddink doet beroep op Ajax: 'Op die manier zou PSV beter bij kunnen blijven'

Hiddink doet beroep op Ajax: 'Op die manier zou PSV beter bij kunnen blijven'

06-11-2021 09:26

Guus Hiddink hoopt dat we ook in de komende jaren kunnen blijven genieten van een spannende Eredivisie. De voormalig oefenmeester ziet hoe het verschil tussen Ajax en PSV steeds groter lijkt te worden. 

"Je hebt het liefst dat net als in Engeland veel ploegen tot het eind om de titel strijden", begint Hiddink in een interview met Voetbal International. "Dat zal niet zo snel meer gebeuren. Wanneer je daar als trainer of bestuurder middenin zit, is het mogelijk dat aan te passen. Dat weet ik nog wel van de periode-PSV in de jaren tachtig. We wisten in februari dat we kampioen waren. Dan dender je lekker door. Heerlijk. Maar voor de competitie en de mensen die niet direct betrokken zijn, is dat natuurlijk niet aantrekkelijk."

Hiddink ziet hoe Ajax zijn zaakjes op bestuurlijk vlak uitstekend voor elkaar heeft. "Ajax heeft een goed management. Edwin van der Sar is in zijn functie gegroeid en Marc Overmars heeft een mooi en groot netwerk gebouwd. Ze hebben de naam internationaal. Waar in het verleden Zuid-Amerikaanse talenten via PSV een tussenstap maakten kiezen ze nu voor Ajax."

De voormalig trainer ziet een belangrijke rol weggelegd voor Ajax om de Eredivisie spannend te houden. "Het voordeel is dat de andere clubs goed presteren in Europa, waardoor we straks mogelijk een tweede vaste Champions League-plaats verdienen. Op die manier zou PSV beter kunnen bijblijven. Dat zou mooi zijn, want het is jammer als de Eredivisie niet tot het eind competitief is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!