Nieuws

Maguire blijft aanvoerder van Manchester United: 'Hij is een gevestigde speler'

Maguire blijft aanvoerder van Manchester United: 'Hij is een gevestigde speler'

11-07-2022 11:58 Laatste update: 12:26
3

Harry Maguire is met ingang van komend seizoen nog steeds de aanvoerder van Manchester United. Dat bevestigt Erik ten Hag tijdens de persconferentie in Thailand. Daarnaast gaat de manager in op de transfer van Tyrell Malacia van Feyenoord naar Old Trafford.

Afgelopen jaar had de Engelse centrale verdediger al de band op en dat blijft zo. "Harry Maguire is de aanvoerder", windt Ten Hag er geen doekjes om. "Hij is een gevestigde aanvoerder. Hij heeft veel succes geboekt, dus ik twijfel niet aan deze beslissing."

Vervolgens ging Ten Hag in op het oefenduel dat The Mancunians tegen Liverpool speelt op dinsdag. "Spelen tegen Liverpool is altijd spannend. Man United tegen Liverpool is een grote wedstrijd. Het is echt een goede test voor ons."

Ook de transfer van Malacia naar United blijft niet ongenoemd. "Hij heeft het profiel van een moderne verdediger. Hij is defensief sterk en lastig te verslaan. In offensief opzicht is hij heel goed, daarom hebben wij hem aangetrokken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!