Transfernieuws

Wijndal-vertrek aanstaande: 'Natuurlijk, hij is wat vaker met zijn telefoon bezig'

Wijndal-vertrek aanstaande: 'Natuurlijk, hij is wat vaker met zijn telefoon bezig'

11-07-2022 08:49

De verwachting is dat Owen Wijndal deze week gepresenteerd wordt door Ajax. De linksback van AZ wachtte weken tot beide clubs tot een overeenkomst kwamen, maar op het veld werd daar weinig van gemerkt, aldus AZ-trainer Pascal Jansen. 

In gesprek met Voetbal International prijst Janssen de manier waarop Wijndal de transfer afwacht. De linksback ging met AZ mee op het trainingskamp in Griekenland, maar kwam zelf niet in actie tegen Olympiakos Piraeus. "Ik merk niks aan hem op ons trainingskamp. Owen is een jongen van goud, een AZ'er in hart en nieren. Een op en top professional ook", zegt Jansen.

"Hij heeft hier een fantastische ontwikkeling doorgemaakt, tot het Nederlands elftal aan toe. Dan is het niet vreemd dat Owen richting een andere stap is gaan bewegen", vervolgt de trainer van AZ. "Hij traint als een malle en is net zo hongerig als hij altijd is geweest. Ik zie binnen en buiten het veld geen enkele gedragsverandering."

De aanstaande overstap van Wijndal is geen taboe binnen de club, verzekert Jansen. "Natuurlijk, hij is wat vaker met zijn telefoon bezig. Dat weet je in dit soort omstandigheden. Elke ochtend rond het ontbijt spreken we even kort met elkaar over de situatie. Hij leeft momenteel in twee werelden, maar wij merken daar heel weinig van. Dat vind ik knap", besluit de trainer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!