Interview

Go Ahead Eagles ving bot bij Derksen: 'Ik wist snel dat het niks voor mij was'

Go Ahead Eagles ving bot bij Derksen: 'Ik wist snel dat het niks voor mij was'

05-11-2021 21:23

Johan Derksen kon drie jaar geleden algemeen directeur worden van Go Ahead Eagles, maar liet de club weten geen interesse te hebben. De nestor van Veronica Inside had geen ambitie om bij een club aan de slag te gaan.

Derksen speelde tijdens zijn actieve loopbaan in Deventer, maar toch had de analist niet verwacht dat er contact met hem opgenomen zou worden. "Eerlijk gezegd was ik wel verrast door het telefoontje", zegt hij in een groot interview met De Stentor. "Maar na een nachtje slapen was ik er eigenlijk al uit. Het was niks voor mij."

De voormalig journalist van Voetbal International had meerdere redenen om het aanbod af te wijzen. "Financieel was het niet aantrekkelijk en verder zeg ik alles in interviews. Dat geeft alleen maar onrust. Bovendien, als je bij een club eindverantwoordelijk bent, kun je op tv geen opiniërende verhalen meer afsteken."

"Als een van je spelers een persoonlijke fout maakt en je verliest een keer, worden bij jou de ruiten ingegooid. Daar heb ik weinig zin in. Daarom liet ik de volgende ochtend al weten dat ik het niet doe. En daar hadden ze bij Eagles alle begrip voor", sluit Derksen af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!