Nieuws

Groots afscheid voor Braziliaans international (38): 'Dankbaar voor club en fans'

Groots afscheid voor Braziliaans international (38): 'Dankbaar voor club en fans'

10-07-2022 19:11 Laatste update: 22:04

Fred (38) is niet langer voetballer. De Braziliaanse aanvaller van Fluminense speelde zaterdag zijn laatste wedstrijd en ontving een warm afscheid van de supporters. De spits werd na laatste fluitsignaal emotioneel.

In de 78ste minuut kwam Fred binnen de lijnen tegen (Ceará) en dat kwam hem op een staande ovatie te staan. Uiteindelijk won Fluminense met 2-1. Na afloop van het laatste fluitsignaal richtte Fred zich tot het publiek, waarna hij in tranen uitbarstte. "Ik had beloofd dat ik niet zou huilen, maar dat is niet gelukt", zei de international tegen Braziliaanse media. "Ik wil gewoon mijn dankbaarheid tonen richting de club en deze supporters."

"Dit is de menselijkste club waar ik ooit voor heb gespeeld. Fluminense maakte het meest indruk op me op momenten dat het minder ging, als ik wilde opgeven. Dan stond iedereen klaar om me te steunen." Hoe anders was zijn situatie in het shirt van het nationale elftal van Brazilië. Tijdens de 7-1 nederlaag tegen Duitsland op het WK 2014 was Fred één van de spelers die het moest ontgelden. Zo werd hij tijdens dat duel bij vrijwel ieder balcontact uitgefloten. Na het eindtoernooi stopte de voormalig Olympique Lyon-spits als international.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!