Nieuws

Oude ADO-held Hansen gestraft door Hannover: 'Zo ga je niet met mensen om'

Oude ADO-held Hansen gestraft door Hannover: 'Zo ga je niet met mensen om'

10-07-2022 14:42

Martin Hansen staat vooral bekend om zijn hakgoal tegen PSV in 2015, maar de ADO-doelman is tegenwoordig actief bij Hannover 96. De Duitse club heeft de doelman verbannen naar het tweede elftal, maar Hansen vraagt zich af of dit juridisch wel mag en wil het besluit aanvechten. 

Hansen spreekt over de situatie in een interview met Tipsbladet. De doelman sloot in 2020 bij Hannover aan en kwam onlangs een oude bekende tegen die hij liever wilde vergeten: Stefal Leitl werd de nieuwe trainer van Hannover. Hansen en Leitl kenden elkaar al van hun tijd bij FC Ingolstadt. "Toen hebben we welgeteld dertig seconden met elkaar gesproken. Hij zei meteen dat ik niet in zijn plannen voorkwam en dat ik moest accepteren dat ik niet zou spelen."

"Toen hij gepresenteerd werd in Hannover, wist ik wel wat dit zou betekenen", vervolgt Hansen. De doelman kreeg voor het komende seizoen geen shirtnummer en moet zich nu melden bij het O23-elftal van Hannover. De doelman is laaiend. "Ik ben aan het onderzoeken of dit wel legaal is", meent de Deen. "Ik weet dat het niet toegestaan is in de Bundesliga, maar ik was me er niet van bewust dat dit in de Tweede Bundesliga wel kon. Het kan wel als het om sportieve redenen gaat, maar ik heb vorig seizoen elf competitiewedstrijden gekeept, dus het is bullshit dat ik nu opeens niet het vereiste niveau zou hebben."

De doelman voelt zich geforceerd om de club te verlaten en heeft geen goed woord over wat de handelswijze van Hannover betreft. "Je hoort vaak over spelers die niet op komen dagen voor de training, omdat ze een transfer willen forceren. Dat is een plaag voor het voetbal, maar ik wil benadrukken dat clubs precies hetzelfde doen als ze van een speler af willen", besluit de doelman. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!