Nieuws

Mertens vertrokken bij Napoli: 'Hebben aanbieding gedaan van 2,5 miljoen netto'

Mertens vertrokken bij Napoli: 'Hebben aanbieding gedaan van 2,5 miljoen netto'

10-07-2022 10:24 Laatste update: 10:25

Dries Mertens is vertrokken bij Napoli. De Belgische aanvaller is topscorer aller tijden in Napels, maar kon geen akkoord bereiken over een nieuwe verbintenis.

Technisch directeur Claudio Giuntoli heeft zaterdag een boekje open gedaan over de onderhandelingen met Mertens. "We hebben hem een aanbieding gedaan voor twee seizoenen en een netto salaris van 2,5 miljoen euro per jaar. Dat was een belangrijke aanbieding voor ons, maar hij heeft hem afgewezen."

Mertens begon in de jeugdopleiding van KAA Gent en maakte al snel de overstap naar Nederland. Via AGOVV en FC Utrecht kwam hij bij PSV terecht, waar hij in 2013 een toptransfer verdiende naar Napoli. Bij de Italianen groeide hij uit tot absolute clublegende door topscorer aller tijden te worden. De aanvaller loste daarmee Diego Maradona af. Het is nog niet bekend waar Mertens zijn carrière een vervolg gaat geven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!