Van de Looi passeert Boadu bij Jong Oranje: 'Bepaalde houding en ambitie gemist'

Van de Looi passeert Boadu bij Jong Oranje: 'Bepaalde houding en ambitie gemist'

Erwin van de Looi heeft zijn 21-koppige Jong-Oranje selectie bekendgemaakt in aanloop naar de wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Bulgarije en Gibraltar. Crysencio Summerville heeft zich bij Leeds United laten zien en maakt voor het eerst zijn opwachting.

Tijdens de vorige interlandperiode behoorde hij niet tot de voorselectie van Van de Looi, maar nu zit hij wel bij de definitieve selectie. Dat geldt niet voor Myron Boadu, die thuis achterblijft. De vaste waarde bij Jong Oranje kan niet rekenen op een uitverkiezing van de bondscoach, die niet tevreden is met de houding van de AS Monaco-aanvaller. "Myron is een speler met veel talent en kwaliteit en heeft ook zijn waarde voor Jong Oranje al meermaals bewezen. Wel verwachten we van een speler die voor Jong Oranje wordt opgeroepen een bepaalde houding en ambitie, dit hebben we de afgelopen twee interlandperiodes gemist bij Myron", spreekt Van de Looi klare taal.

Jong Oranje moet het in de twee interlands ook stellen zonder Mitchel Bakker en Sven Botman, die allebei kampen met een blessure. Bart Verbruggen, Thijs Dallinga, Milan van Ewijk, Kenzo Goudmijn, Ramon Hendriks, Sydney van Hooijdonk en Sven Mijnans zijn naast Boadu de afvallers uit de voorselectie. De ploeg van Van de Looi staat na drie gespeelde EK-kwalificatiewedstrijden op zeven punten. Dat zijn er drie minder dan Jong Zwitserland, al heeft Jong Oranje een duel te goed. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie