Nieuws

'Xavi-soap dendert door: Al-Sadd maakt vertrek kenbaar, Barça blijft stil'

'Xavi-soap dendert door: Al-Sadd maakt vertrek kenbaar, Barça blijft stil'

05-11-2021 15:23

De toekomst van Xavi Hernández is nog ongewis. Al-Sadd brengt naar buiten dat de Catalaan mag vertrekken naar FC Barcelona, maar vanuit Barça blijft het angstvallig stil. RAC1 meldt zelfs dat er nog helemaal geen akkoord is bereikt.

Xavi's huidige werkgever Al-Sadd brengt in een statement naar buiten, dat er een akkoord is bereikt over de afkoopsom van de Spanjaard en dat de Qatarese club hem veel succes wenst bij FC Barcelona. De Catalaanse club heeft op de officiële kanalen nog niks naar buitengebracht. RAC1 weet dat Al-Sadd te voorbarig is geweest.

Volgens het medium kan de huidige nummer negen van Spanje zich niet vinden in het statement van de club uit Qatar. Het struikelblok in de onderhandelingen zit hem in de transferclausule. FC Barcelona wil naar verluidt geen geld overmaken, maar ter promotie van het WK 2022 in Qatar een oefenwedstrijd tegen Al-Sadd spelen. Diario Sport weet intussen ook dat Barcelona geen transfersom kán betalen, gezien het Financial Fair-Play-protocol.

Aankomend weekend treedt FC Barcelona aan tegen Celta de Vigo. Het is zeker dat Sergi Barjuán de honneurs waarneemt tijdens de La Liga-wedstrijd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!