Nieuws

Twijfels over Wijndal-stap naar Ajax: 'Hoe ver ga je? Je hebt Tagliafico nog'

Twijfels over Wijndal-stap naar Ajax: 'Hoe ver ga je? Je hebt Tagliafico nog'

09-07-2022 14:31

John van ’t Schip is benieuwd hoe ver Ajax gaat voor de komst van Owen Wijndal. De Amsterdammers maakten vrijdag de recordtransfer van Steven Bergwijn bekend, terwijl Nicolás Tagliafico ook nog altijd in Amsterdam speelt.

De transfer van Bergwijn zorgt voor hoge verwachtingen bij Ajax, zo ook bij Van ’t Schip. "Hij kan aan beide kanten uit de voeten, maar ook achter de spits. Hij kan in een systeem met twee spitsen... Hij heeft snelheid en diepte in z'n spel en daarbij is hij effectief. Hij kan zowel een goal maken als voorbereiden"

De onderhandelingen tussen Ajax en Wijndal zouden ook in een vergevorderd stadium zitten. Toch duurt de ‘transfersoap’ al maanden. "Tot hoe ver ga je?", vraagt Van ’t Schip zich af bij Ziggo Sport. "Bij Bergwijn zijn ze heel ver gegaan. In hoeverre ga je nu een Wijndal halen en wat gebeurt er met Tagliafico? Dat zijn allemaal vragen die openstaan."

Volgens Van ’t Schip liggen de stroeve onderhandelingen niet per sé aan de capaciteiten van het technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. "Het zou kunnen, maar je ziet dat transfers pas in augustus in een stroomversnelling komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!