Nieuws

Stam heeft advies voor Ten Hag: 'Sluit niet uit dat Martínez daar gebruikt wordt'

Stam heeft advies voor Ten Hag: 'Sluit niet uit dat Martínez daar gebruikt wordt'

09-07-2022 14:10

Jaap Stam ziet Lisandro Martínez komend seizoen wel bij Manchester United spelen. De oud-verdediger van Ajax en The Mancunians denkt dat Erik ten Hag de Argentijn perfect kan inpassen.

De Premier League-gigant bood onlangs nog vijftig miljoen euro op Martínez en de bal ligt nu bij de Amsterdammers. De Argentijns international wil de stap graag maken. "Ik ben wel fan van hem", aldus Stam tegenover het Algemeen Dagblad. "Of Martínez vijftig miljoen waard is, is lastig te zeggen. Dit soort bedragen is normaal geworden. Zeker in Engeland."

Het valt Stam op dat Ten Hag de voorkeur geeft aan een snelle, behendige verdediger in plaats van een robuuste stopper. "Martínez is heel vaardig en creatief in zijn passing. Hoe meer van dat soort spelers, hoe meer Ten Hag de bal kan houden en hoe minder hij tegen counters aanloop", legt Stam uit. "En omdat Martínez comfortabel aan de bal is, kan hij ook voor de verdediging spelen. Ik sluit niet uit dat Ten Hag hem juist daar gaat gebruiken."

Martínez moet na Malacia de tweede speler worden die vanuit de Eredivisie de overstap maakt naar Manchester United deze zomer. Daarnaast lijkt ook oud-Eredivisionist Christian Eriksen naar The Mancunians te vertrekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!