Nieuws

Jonk voedt Volendam-geruchten over Eiting en Pierie: 'Dat is een understatement'

Jonk voedt Volendam-geruchten over Eiting en Pierie: 'Dat is een understatement'

09-07-2022 13:00

FC Volendam lijkt dicht bij het aantrekken van Carel Eiting, terwijl ook Kik Pierie in verband wordt gebracht met de promovendus. Trainer Wim Jonk ging in gesprek met ESPN in op deze geruchten.

Eiting werd deze zomer transfervrij na zijn tijd bij het Engelse Huddersfield Town. Naast de Volendammers zou ook het Italiaanse SPAL op het vinkentouw. "Komen ze weer met Carel Eiting...", begint Jonk. "Elk jaar komt hij hier ter sprake, dat vind ik mooi. Of ik hem een goede speler vind? Dat staat buiten kijf. Je weet bij dat soort spelers dat ze meer mogelijkheden hebben. Het is logisch dat die jongens verder kijken dan Volendam."

Jonk ziet de oud-Ajacied als een welkome versterking voor de Volendammers. "Ik zie hem graag bij Volendam, dat is geen geheim. Of hij hier goed zou passen? Dat is een understatement." Naast Eiting wordt er nog een speler met een Ajax-link met de Volendammers in verband gebracht. Ook Kik Pierie zou namelijk in beeld zijn bij de promovendus. "Op al die sites staat vaak ontzettend veel onzin. Daar schaar ik dit ook een beetje onder. Maar, hij is een uitstekende speler."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!