Nieuws

Van Gaal maakt definitieve Oranje-selectie bekend voor cruciale kwalificatieduels

Van Gaal maakt definitieve Oranje-selectie bekend voor cruciale kwalificatieduels

05-11-2021 15:06

Bondscoach Louis van Gaal heeft 24 spelers opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen. Zes spelers hebben de schifting niet overleefd.

Tim Krul, Owen Wijndal, Devyne Rensch, Luuk de Jong, Cody Gakpo en Steven Bergwijn zijn de afvallers uit de voorselectie. In de vorige kwalificatieduels nam Van Gaal nog vier goalies mee, maar Krul moet Montenegro-uit en Noorwegen-thuis vanaf de bank bekijken. Gakpo kamp nog met een blessure en Wijndal zat onder de huidige bondscoach nog niet eerder bij de selectie. Het overige drietal speelt te weinig in clubverband.

Joël Drommel moest de vorige interlands vanaf de tribune bekijken, maar Van Gaal geeft de PSV'er de voorkeur boven Krul. Mark Flekken zit - net als Noa Lang - voor de tweede keer bij de definitieve selectie. Wie zich ook vanaf het begin mag melden, is Arnaut Danjuma. De vleugelspeler van Villarreal CF kwam tijdens de vorige interlandperiode - door uitvallen van Gakpo - later bij de groep, maar mag het nu gelijk laten zien.

Het Nederlands elftal speelt de laatste twee wedstrijden uit deze WK-kwalificatiecyclus. Op 13 november speelt Oranje tegen Montenegro en drie dagen later komt Noorwegen op bezoek in De Kuip. Het gat op de ranglijst met de Noren is twee punten.

De volledige selectie
Keepers: Justin Bijlow, Mark Flekken en Joël Drommel
Verdedigers: Stefan de Vrij, Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind, Tyrell Malacia
Middenvelders: Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Guus Til, Ryan Gravenberch en Marten de Roon
Aanvallers: Memphis Depay, Noa Lang, Danjuma Groeneveld, Steven Berghuis, Wout Weghorst, en Donyell Malen

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!