Nieuws

'Feyenoord incasseert bijna één miljoen euro aan tegemoetkoming door coronatijd'

'Feyenoord incasseert bijna één miljoen euro aan tegemoetkoming door coronatijd'

09-07-2022 12:29

Feyenoord kan bijna één miljoen euro incasseren door de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, ook wel NOW. Dit is een regeling van de overheid die tijdens de coronapandemie in het leven is geroepen.

Het nieuws wordt gemeld door FTM. De regeling zorgt ervoor dat bedrijven steun kunnen aanvragen bij de overheid als ze inkomsten zijn misgelopen tijdens de pandemie. Niet alleen Feyenoord vroeg om steun bij de overheid. Alle Eredivisie-clubs vroegen om de regeling. De Rotterdammers krijgen veruit het meeste uitgekeerd in de eindafrekening.

De eerste fase van die eindafrekening wordt nu aan de Rotterdammers overgemaakt. Feyenoord deed in die fase een NOW-aanvraag en krijgt daarom een hoger bedrag op de rekening gestort. De Nederlandse grootmacht liep tijdens de coronapandemie ontzettend veel inkomsten mis, omdat er veel wedstrijden zonder publiek gespeeld moesten worden.

Er zijn ook clubs die een deel van de steun terug moesten betalen, waardoor ze in de min eindigen. PSV krijgt ongeveer een half miljoen euro, terwijl Ajax drie ton krijgt uitgekeerd. PEC Zwolle moet bijna een half miljoen euro terugbetalen en komt er het slechtst vanaf.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!