Nieuws

Slot ziet uitblinker tegen Union Berlin: 'Hij leek daar weinig last van te hebben'

Slot ziet uitblinker tegen Union Berlin: 'Hij leek daar weinig last van te hebben'

05-11-2021 11:33

Arne Slot is gecharmeerd van Fredrik Aursnes. De middenvelder kon bij afwezigheid van Alireza Jahanbakhsh rekenen op een basisplaats en deze kans greep hij met beide handen aan, vindt de Feyenoord-trainer.

In een slechte wedstrijd in een regenachtig decor hield Aursnes zich prima staande. "Het veld in Berlijn was door de regen zwaar, maar Aursnes leek daar weinig last van te hebben. Hij beweegt heel makkelijk, is snel en net als tegen Sparta versnelt hij ons spel", vertelt Slot tegen het Algemeen Dagblad. "Ik vond veel spelers bij ons goed spelen, maar er was er eentje die ik echt heel goed vond en dat was Aursnes."

De ochtendkrant vergelijkt de Noor met Karim El Ahmadi, die tijdens het kampioensjaar van Feyenoord een belangrijke rol vervulde op het middenveld van de Rotterdammers. Aursnes ziet zichzelf ook wel als zo'n aanjager, al blijft hij bescheiden. We hebben veel concurrentie. Feyenoord heeft een goede selectie en dat laten we ook zien. Feyenoord is echt een team, we blijven maar rennen en gaan", erkent de Noors international, die over twee weken in De Kuip tegen Nederland speelt, zelf.

"Of we in de Kuip een kans maken tegen Nederland zonder Haaland? Ja, dat denk ik en daar moeten we in geloven", zegt Aursnes vol zelfvertrouwen. De wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen is de laatste van de WK-kwalificatiecyclus en kan allesbepalend zijn. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!