Transfernieuws

'Transfersoap Dembélé nadert einde: Fransman accepteert flinke salarismindering'

'Transfersoap Dembélé nadert einde: Fransman accepteert flinke salarismindering'

08-07-2022 21:49

Ousmane Dembélé ligt al maandenlang overhoop met de clubleiding van FC Barcelona, maar de twee partijen kunnen misschien spoedig de strijdbijl begraven. De Fransman wil bij de Catalaanse club blijven en heeft een salarismindering van veertig procent geaccepteerd. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Het Barça-kamp vreesde in januari van dit jaar dat Dembélé op een transfervrij vertrek aaste en niet zijn contract wilde verlengen. Als gevolg daarvan werd de aanvaller, die sinds zijn komst naar Barcelona al meerdere malen een gebrek aan discipline toonde, op de tribune gezet. Dembélé is sinds 30 juni officieel contractloos, maar wil de club niet verlaten en is daarvoor bereid het nodige in te leveren. 

Een salarismindering zal voor Barcelona als muziek in de oren klinken. De Catalaanse club verkeert in financieel noodweer en vroeg de grootverdieners de club al meermaals een salarismindering te accepteren om grote namen als Robert Lewandowski aan te kunnen trekken. Tot nu toe is de buit op de transfermarkt mondjesmaat voor Barça: Franck Kessié en Andreas Christensen arriveerden in Camp Nou Spotify, terwijl Clément Lenglet vrijdag gepresenteerd werd door Tottenham Hotspur. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!