Nieuws

NEC tot winterstop zonder supporters: 'Er zitten veel scheuren in de tribunes'

NEC tot winterstop zonder supporters: 'Er zitten veel scheuren in de tribunes'

05-11-2021 11:07

NEC kan in elk geval tot de winterstop geen supporters verwelkomen in het Gofferstadion. Tijdens de Gelderse derby tegen Vitesse storte een deel van de tribune in en daar wordt nu onderzoek naar gedaan.

De inspectie heeft het eerste deel van het onderzoek afgerond. Op een speciaal ingelaste persconferentie maakte NEC bekend dat er twee redenen zijn voor de ineenstorting van het tribunedeel. Enerzijds was de belasting voor het desbetreffende tribunedeel groter dan berekend, anderzijds zijn er bij de bouw van het stadion fouten gemaakt bij de berekening van de betonwapening.

Het is twijfelachtig of de overige tribunes wel alle veiligheid kunnen waarborgen, stelt ingenieur Erik Middelkoop. "Uit inspectie bleek dat er veel scheuren in de onderste elementen van de tribunes zitten. Niet alleen bij het ingestorte deel, maar door het hele stadion."

Tegen FC Groningen speelde NEC al in een grotendeels lege thuishaven, dat zal de komende thuiswedstrijden niet anders zijn. Algemeen directeur Wilco van Schaik vertelt op het persmoment dat de club er alles aan gaat doen om het Goffertstadion veilig te maken. "We gaan onverminderd door met zoeken naar uitwijkmogelijkheden voor onze thuiswedstrijden. Tot de winterstop wordt er niet met supporters gespeeld in de Goffert. In het best denkbare scenario kunnen we in januari weer toeschouwers toelaten. Er is alleen ook een slecht scenario. Bij meerdere ontwerpfouten zijn we verder van huis."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!