Interview

Opnieuw clash op Oranje-persco: 'Jij bent Valentijn Driessen, ik ben Van Gaal'

Opnieuw clash op Oranje-persco: 'Jij bent Valentijn Driessen, ik ben Van Gaal'

04-10-2021 18:50

Louis van Gaal en Valentijn Driessen hebben weer een stevige woordenwisseling gehad. Dat is niet voor het eerst. Ditmaal ging het over een uitspraak van Memphis Depay.

"Ik sprak met Memphis en ik vond het geweldig wat hij tegen me zei", vertelt Van Gaal op de persconferentie. "Hij zei: trainer, ik ben hier heel gelukkig weggegaan en ik kom hier weer heel gelukkig aan. Nou, mooier kan je het niet verwoorden."

Later op het persmoment begint Driessen daar opnieuw over. "Je had het over Depay, maar ik begreep zijn woorden eigenlijk helemaal niet. Hij is hier heel gelukkig weggegaan en hij is hier heel gelukkig aangekomen. Maar daar zit een periode tussen. Is hij zo blij dat hij weer bij jou is, of was hij in de tussentijd ook heel blij?" Van Gaal reageert duidelijk. "Ik citeer Memphis en ik vond het heel mooi gezegd. Ik interpreteer het op mijn wijze, dat Memphis het een geweldige week vond bij Oranje. Jij interpreteert het waarschijnlijk op een heel andere wijze. Jij bent Valentijn Driessen, ik ben Louis van Gaal."

Heeft Van Gaal aan Memphis gevraagd op welke manier hij dit bedoelde? "Ja, maar dat is privé", reageert Van Gaal op de vraag van Driessen. "Dat is niet iets wat ik aan de media kan vertellen, maar zo'n mooie zin wel."

Driessen concludeert vervolgens dat Memphis erg blij is om weer bij Oranje te zijn. "Nee, nu ga je weer een verhaal voor jezelf in je column creëren", countert Van Gaal "Dan zeg je: Hij is bij Barcelona ongelukkig. Dat heb ik helemaal niet gezegd." Vervolgens richt Van Gaal zich tot de andere aanwezige journalisten. "Dus ook voor jullie: ik heb dat niet gezegd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!