Transfernieuws

De la Torre rondt Celta-miljoenentransfer af: 'Kan deze kans niet laten liggen'

De la Torre rondt Celta-miljoenentransfer af: 'Kan deze kans niet laten liggen'

08-07-2022 15:10 Laatste update: 15:14

Heracles Almelo heeft de transfer van Luca de la Torre naar Celta de Vigo via de officiële kanalen bevestigd. De middenvelder tekent een contract tot medio 2026 bij de La Liga-club.

De overgang hing al enige tijd in de lucht. Vorige maand liet De la Torre er al geen gras over groeien in gesprek met de internationale tak van ESPN en maakte hij zijn vertrekwens kenbaar. "Ik heb me bij Heracles Almelo verder kunnen ontwikkelen als speler en als mens", reageert de 24-jarige spelverdeler nu op de clubsite van de Almeloërs. "Ook heb ik enorm veel steun gevoeld vanuit de club en de supporters. Daar ben ik hen dankbaar voor. Ik krijg nu een mooie kans bij een goede club dat uitkomt in de Spaanse La Liga en deze kans wil ik niet laten liggen. Ik wens Heracles Almelo heel veel succes in de toekomst."

Naar verluidt incasseert de Keuken Kampioen Divisie-club een slordige twee miljoen euro voor de international van de Verenigde Staten. "Luca is in de afgelopen twee jaar enorm gegroeid als speler", zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma. "Dit is een prachtige transfer voor hem, een compliment voor zijn ontwikkeling. Daarnaast is het natuurlijk ook voor de club een mooie transfer. Wij wensen Luca veel succes in Spanje." Vanaf 2020 kwam De la Torre uit voor Heracles. Destijds werd hij transfervrij overgenomen van Fulham. Hij speelde 69 wedstrijden in het shirt van de Heraclieden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!