Nieuws

Henk de Jong beleefde mooi moment met Ajax-fan: 'Dat vind ik prachtig'

Henk de Jong beleefde mooi moment met Ajax-fan: 'Dat vind ik prachtig'

08-07-2022 14:04

Henk de Jong moest wegens een cyste in zijn hoofd een halfjaar geleden zijn taken bij SC Cambuur noodgedwongen neerleggen. Inmiddels staat de trainer weer op het veld en kijkt hij uit naar het komende seizoen met de Friezen.

De Jong merkte een halfjaar geleden al snel dat hij te snel terugkeerde als trainer van Cambuur. De coach moest zijn werkzaamheden noodgewongen nogmaals neerleggen. "Ik reed naar het stadion en er was niks aan de hand. Maar ineens kreeg ik heel slecht zicht. Ik dacht dat ik in een droomwereld zat. Het was niet goed, maar ik besefte het niet helemaal", vertelt de coach aan de NOS. "Op de club ging het wel weer, maar na een uur kwam het terug. Ik viel ook in herhaling, zei steeds hetzelfde. Sloeg wartaal uit. Toen had iedereen wel in de gaten dat het mis was."

De Jong ging langs de dokter en al snel was het duidelijk dat de coach zijn taken weer neer moest leggen. "Ik was te druk, maar mijn leven is altijd druk. Ik had geen stress van Cambuur, want we stonden vijfde op dat moment. Mijn zoon Ruben was ernstig ziek, getroffen door corona. Gelukkig gaat het nu langzaam beter, maar daar maakte ik me wel zorgen om."

Het afgelopen halfjaar nam De Jong rust, waardoor hij ineens tijd had voor wat kleine klusjes. "Laatst reed er een Ajax-supporter voorbij. Hij zat te turen naar me en stapte op een gegeven moment uit. Dit kan toch niet, u bent toch Henk de Jong? Ik lachte. Ja, ik ben de grasmaaier hier. Dat vind ik prachtige dingen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!