Spurs-vedetten ontsnappen na spektakelstuk tegen strijdend Vitesse

05-11-2021 09:43

Het was een absoluut spektakelstuk, de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Vitesse in Noord-Londen. Spurs kwam binnen het halfuur op een 3-0 voorsprong, maar zag Vitesse nog voor rust terugkomen tot 3-2. Daar bleef het uiteindelijk bij, maar er vielen nog wel drie rode kaarten.

Waar Tottenham twee weken geleden in Arnhem nog aantrad met een B-elftal, daar stonden donderdagavond alle grote sterren op het veld. En dat was te merken: al na dertig minuten spelen stond de ploeg van trainer Thomas Letsch op een 3-0 achterstand. Heung-min Son, Lucas Moura en en eigen doelpunt van Jacob Rasmussen leken een kansloze avond in te leiden voor Vitesse.

Niets was echter minder waar. De ploeg knokte zich via een goede kopbal van Rasmussen terug in de wedstrijd en kwam vlak voor rust zelfs op 3-2 door een knappe schuiver van Matus Bero. Spurs-keeper Hugo Lloris moest een aantal keer reddend optreden om de gelijkmaker te voorkomen.

Na rust kregen we qua doelpunten wat minder spektakel te zien, maar met drie rode kaarten gebeurde er nog voldoende. De eerste was er voor Christian Romero, die aan het begin van het tweede bedrijf mocht gaan douchen met zijn tweede gele prent. Vitesse mocht serieus hopen, zette de sterren van Spurs vast op eigen helft, maar moest aan het einde van de wedstrijd zelf ook met tien verder na de tweede gele kaart voor Danilho Doekhi.

Toen vlak daarna ook Markus Schubert mocht gaan douchen na een discutabele directe rode kaart, waren de kansen verkeken voor de Arnhemmers. De ploeg mag echter met een opgeheven hoog terug naar Nederland.