Wedstrijdverslag

Feyenoord worselt zich in nat Berlijn langs Union, heldenrol voor supersub Dessers

Feyenoord worselt zich in nat Berlijn langs Union, heldenrol voor supersub Dessers

05-11-2021 09:31

Feyenoord heeft goede zaken gedaan op bezoek in een kletsnat Olympiastadion. Union Berlin ging met 1-2 over de knie, na een blunder van keeper Andreas Luthe. Die gleed uit, waardoor invaller Cyriel Dessers de winnende treffer in een leeg doel kon schuiven.

De omstandigheden waren loodzwaar in Berlijn, waar het de hele dag had geregend. Het veld was kletsnat en op sommige plekken wilde de bal nauwelijks rollen. Feyenoord trok zich hier echter niets van aan en gooide de beuk erin tegen de Duitse tegenstander. Het resulteerde in de 0-1: Bryan Linssen schoot de bal na een goede actie tegen de paal, maar Luis Sinisterra was bij de les en benutte de rebound.

Na een minuut of 35 kwam de klad echter in het spel van de Rotterdammers. Union wist steeds meer druk uit te oefenen op het doel van Justin Bijlow, die zijn ploeg een aantal keer op de been wist te houden. Vlak voor rust was hij echter kansloos: Union-aanvoerder Christopher Trimmel krulde de bal heerlijk in de kruising voor de gelijkmaker.

Na rust werd het bij vlagen een potje vrijworstelen, maar ietwat gelukkig ging Feyenoord er toch met de volle buit vandoor. Union-doelman Luthe ging verschrikkelijk in de fout, waardoor Dessers de bal in een leeg doel kon tikken.

In de slotfase van het duel sloegen de stoppen vervolgens door bij de thuisploeg. Trimmel mocht gaan douchen met zijn tweede gele kaart na het weggooien van de bal, dertig seconden later kreeg Cedric Teuchert rood na een natrappende beweging richting Sinisterra. Feyenoord trok de overwinning over de streep, waardoor de Rotterdammers vrijwel zeker zijn van overwintering.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!