Nieuws

Trotse Doan: 'De filosofie is vergelijkbaar met die van Roger Schmidt bij PSV'

Trotse Doan: 'De filosofie is vergelijkbaar met die van Roger Schmidt bij PSV'

07-07-2022 16:39

Ritsu Doan maakte deze week officieel de overstap van SC Freiburg naar PSV. De Japanner is heel erg blij met zijn overstap en kijkt ernaar uit om weer in de Bundesliga te kunnen spelen.

Doan nam deze week afscheid van PSV. "PSV heeft natuurlijk de bekendere naam, maar vanuit mijn perspectief is Freiburg een grote club in de Bundesliga. Het heeft zich gekwalificeerd voor de Europa League en de finale van de Duitse beker gehaald", vertelt de Japanse middenvelder in gesprek met Kicker. "Dit is een club die zich ieder jaar ontwikkelt. Er zijn geen gekke ups en downs zoals bij sommige andere clubs. Dat is een heel, heel goed teken voor mij."

De voormalig middenvelder van FC Groningen werd overtuigd door de fijne gesprekken met trainer Christian Streich. "De filosofie is vergelijkbaar met die van Roger Schmidt bij PSV. Ik kan me daar heel goed in vinden en als we de bal hebben, kan en moet ik me vrijspelen en niet vasthouden aan de rechtervleugel. Creatief zijn, in het midden spelen en soms naar links gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!