Nieuws

Feyenoord witheet op rellende supporters in Berlijn: 'Ze zijn absurd bezig'

Feyenoord witheet op rellende supporters in Berlijn: 'Ze zijn absurd bezig'

04-11-2021 18:21

Feyenoord heeft gereageerd op de wangedrag van supporters in Berlijn, in aanloop naar het Conference League-duel met Union Berlin. De Stadionclub heeft geen goed woord over voor het 'volslagen idiote gedrag'.

Op woensdag bekladden een groepje supporters al een deel van de Berlijnse muur met graffiti, donderdag probeerde een deel van de Feyenoord-aanhang de confrontatie te zoeken met Union-fans. "Wanneer je te gast bent in een stad heb je je normaal te gedragen. Mensen die met bivakmutsen, boksbeugels of ander wapentuig naar Berlijn zijn gekomen, zijn natuurlijk absurd bezig. Hetzelfde geldt voor lieden die op een stuk van de Berlijnse muur graffiti hebben gespoten", aldus een woordvoerder van Feyenoord in gesprek met RTV Rijnmond.

De woordvoerder stelt dat Feyenoord diegenen die verantwoordelijk zijn voor deze daden niet ziet als supporters van de club. "Want supporten betekent steunen en deze figuren helpen de club op geen enkele wijze maar beschadigen Feyenoord juist. Het vervelende is dat de club er aan de voorkant en ook vandaag van alles aan doet om mensen van dit volslagen idiote gedrag af te helpen maar - zoals burgemeester Aboutaleb van Rotterdam vandaag ook al aan gaf - er helaas een groep mensen is die zich van niks of niemand nog wat lijkt aan te trekken."

Feyenoord trapt donderdagavond om 21:00 af in Berlijn. Er zijn zo'n vijfduizend supporters van de Rotterdammers meegereisd naar de Duitse hoofdstad. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!