Nieuws

Simons over zijn eerste week bij PSV: 'Het is best spannend in het begin

Simons over zijn eerste week bij PSV: '"Het is best spannend in het begin"

6 juli - 20:08
0

Xavi Simons is inmiddels druk bezig met de voorbereiding op het aankomende seizoen bij zijn nieuwe werkgever PSV. Het toptalent gaat in gesprek met de NOS in op zijn tijd bij Paris Saint-Germain en geeft aan dat Ruud van Nistelrooy een belangrijke factor was om voor de Eindhovenaren te kiezen.

Vorige week werd de middenvelder bij PSV gepresenteerd, nadat hij zijn handtekening onder een contract tot 2027 had gezet. Zijn eerste week in Brabant zit er inmiddels op. "Ja, het is best spannend in het begin", vertelt Simons aan de NOS. "Nieuwe spelers, nieuwe trainers. Maar ik kijk er naar uit."

Ondanks interesse van meerdere clubs viel de keuze voor Simons uiteindelijk op PSV. Dat Van Nistelrooy de trainer is, was één van de redenen om naar de Eredivisie te vertrekken. "De manier hoe hij het voetbal ziet, hoe hij wil werken, dat vind ik fijn. Het is echt een project, daarom heb ik gekozen om hier te komen."

Ondanks zijn prille leeftijd (19) trainde de spelverdeler de afgelopen jaren met internationale supersterren als Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar. "Natuurlijk was het een geweldige ervaring, trainen en spelen met zulke grote spelers. Weinigen kunnen zeggen dat ze dat hebben meegemaakt. Maar nu gaat mijn carrière echt beginnen, zo voel ik het", aldus Simons.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie