Transfernieuws

'Drie Eredivisie-clubs mengen zich in de strijd om handtekening Kongolo'

'Drie Eredivisie-clubs mengen zich in de strijd om handtekening Kongolo'

06-07-2022 19:17
1

Terence Kongolo keert mogelijk terug naar de Eredivisie, dat meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de ochtendkrant wil Fulham de linkervleugelverdediger verhuren en zouden verschillende Nederlandse ploegen interesse hebben in de voormalig Oranje-international.

Het AD schrijft dat Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht interesse zouden hebben in Kongolo. 1908.nl meldt echter dat de Stadionclub een terugkeer van de verdediger niet ziet zitten. Naast deze Eredivisie-clubs kan de voormalig Feyenoorder ook rekenen op belangstelling uit Turkije. De speler van Fulham kwam wegens blessureleed de voorbije seizoenen weinig in actie voor de club uit Londen. Mede door het gebrek aan wedstrijdritme zou de promovendus van de Premier League Kongolo komend seizoen graag willen verhuren.

De voormalig Oranje-international werd in 2017 kampioen met de Rotterdammers. Na dit succesvolle jaar verkaste hij voor vijftien miljoen euro naar AS Monaco. De linkervleugelverdediger wist in Frankrijk geen basisplaats te veroveren, waarna hij de overstap naar Huddersfield Town maakte. De afgelopen twee seizoenen stond Kongolo onder contract bij Fulham. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!