Nieuws

Aboutaleb wil Feyenoord-hooligans aanpakken: 'Dit is een nieuw dieptepunt'

Aboutaleb wil Feyenoord-hooligans aanpakken: 'Dit is een nieuw dieptepunt'

04-11-2021 15:25

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb broedt op een nieuwe aanpak van de hooligans van Feyenoord. Hij heeft met woede kennisgenomen van de problemen die de fans veroorzaken in Berlijn voor het Conference League-duel met Union Berlin.

"Elke keer als je denkt dat het dieptepunt bereikt is, komt er een nieuw dieptepunt", zegt Aboutaleb tegen het Algemeen Dagblad. De politie arresteerde woensdagavond 58 Nederlandse hooligans met gevechtsmateriaal. Ook werd de Berlijnse muur beklad door twee Feyenoord-fans.

Vooral dat laatste raakt Aboutaleb. "Stel je voor dat Duitse fans hier komen en het monument van Zadkine met verf besmeuren. Hoe zouden wij dan reageren? Je raakt het historische hart van een stad, een plek die zo belangrijk is voor een stad. En daar hebben deze lieden dus op staan verven. Het getuigt van geen enkel historisch besef, het is alleen maar om de ander te treiteren. Ik schrik er enorm van."

Aboutaleb vindt het 'buitengewoon verontrustend' dat Rotterdamse hooligans telkens voor problemen zorgen. "Een stadion wordt bestormd, mensen worden thuis geïntimideerd, antisemitische schilderingen: het is buitensporige idiotie die niets meer met voetbal te maken heeft. We moeten ook stoppen om Feyenoord er op aan te spreken, want die zijn hier niet meer op aan te spreken."

Aboutaleb wil samen met de politie met een plan van aanpak komen om de hooligans te bestrijden. Hoe dat er precies komt uit te zien, kan hij nog niet zeggen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!