Nieuws

Voormalig Oranje-international adviseert Ten Hag: 'Verkoop Ronaldo gewoon'

Voormalig Oranje-international adviseert Ten Hag: 'Verkoop Ronaldo gewoon'

06-07-2022 15:32

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft Manchester United-manager Erik ten Hag geadviseerd over de vertrekwens van Cristiano Ronaldo. De voormalig speler van het Nederlands elftal en de Premier League denkt dat de Portugees niet meer gelukkig is in Manchester en verkocht moet worden. 

Dat stelt Hasselbaink in gesprek met Sky Sports. De Nederlander begrijpt dat United de sterspeler graag wil behouden, maar een speler tegen zijn wil vasthouden heeft ook geen zin, aldus de voormalig voetballer. "Je wil graag hebben dat hij blij is. Een ongelukkige speler kan je beter niet in je team hebben. Zeker niet iemand van zijn kaliber", zegt de oud-speler van onder meer Leeds United en Chelsea. 

"Als je met hem gaat werken, moet je je elftal om hem heen gaan bouwen", vervolgt de oud-speler. "Door hem te laten gaan, komt er budget vrij om je op meerdere posities te versterken. Dat geld kan je gebruiken."

Ondanks de 37-jarige leeftijd van Ronaldo kan United nog geld verdienen aan een transfer. De Portugees wil per se in de Champions League blijven spelen in het komende seizoen. "Hij kan op zijn leeftijd nog een jaartje in de Champions League meedoen. Gebruik dat om zoveel mogelijk geld te verdienen aan hem, dan kan je het team alleen maar sterker maken", besluit Hasselbaink. De interesse in Ronaldo is sinds zijn vertrekwens groot: onder meer AS Roma, Chelsea en zelfs FC Barcelona worden genoemd als kandidaten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!