Nieuws

Update: ADO Den Haag bereikt akkoord en komt in Amerikaanse handen

Update: ADO Den Haag bereikt akkoord en komt in Amerikaanse handen

04-11-2021 17:59 Laatste update: 17:56

ADO Den Haag is eindelijk van de ondergang gered. De nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie valt in Amerikaanse handen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

ADO heeft een akkoord bereikt met Globalon Football Holdings. De krant baseert zich op communicatie vanuit de clubleiding naar belanghebbende partijen binen en rond de club. De investeringsmaatschappij is eveneens eigenaar van onder meer Waasland-Beveren en Estoril. Het bod op de Haagse club is genoeg om de schulden af te lossen en aan een gezonde toekomst te bouwen.

Ook City Football Group was nog in de race, maar ADO zou in dat geval vooral als opleidingsclub gaan dienen voor Premier League-grootmacht Manchester City. Bolt Football Holdings stelt zich te willen focussen op de potentie van ADO zelf.

De onzekerheid over het voortbestaan van ADO lijkt nu eindelijk voorbij. De licentiecommissie van de KNVB moet de Amerikaanse overname nog wel goedkeuren.

Update: De overname is rond, bevestigd ADO Den Haag op de eigen kanalen. 'GFH is ervan overtuigd dat ADO Den Haag en zijn rijke geschiedenis een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van het Nederlandse voetbal', schrijft de Haagse club. 

Directeur Edwin Reijntjes is opgelucht nu alles definitief is. "De onderhandelingen zijn vlot verlopen. Er was direct een klik. We hebben een partij gevonden die ADO Den Haag verder gaat helpen. Ik heet onze nieuwe eigenaar van harte welkom. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die de afgelopen maanden hard heeft gewerkt om dit resultaat mogelijk te maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!