Nieuws

Beugelsdijk vijf wedstrijden geschorst vanwege gokken op eigen wedstrijden

Beugelsdijk vijf wedstrijden geschorst vanwege gokken op eigen wedstrijden

06-07-2022 13:06

Tom Beugelsdijk is vijf wedstrijden geschorst door de KNVB wegens gokken. De speler van Sparta Rotterdam zette geld in op wedstrijden waar hij zelf in deelnam, oordeelt de bond. 

Dat weet ESPN te melden. Beugelsdijk wordt vijf wedstrijden geschorst, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De verdediger is echter niet schuldig bevonden aan matchfixing, oftewel het expres beïnvloeden van een bepaalde verloop van de wedstrijd. 

Beugelsdijk werd gehoord in het onderzoek en daaruit bleek dat de speler tussen 2013 en 2021 via een online aanbieder op wedstrijden heeft gegokt. Dit ging onder meer om duels waar hij als speler van ADO Den Haag en Sparta zelf deelnam. Het betrof duels in de Eredivisie, KNVB Beker en Supercup. In april werd al bekend dat Beugelsdijk wekenlang werd afgeluisterd door de verdenking. 

Reglementen in het betaald voetbal stellen het wedden op eigen wedstrijden als strafbaar om de integriteit van de sport te bewaren. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!