Transfernieuws

Vitesse bevestigt huurdeal en beëindigt een 'vervelende en slopende situatie'

Vitesse bevestigt huurdeal en beëindigt een 'vervelende en slopende situatie'

06-07-2022 12:32 Laatste update: 12:34

Vitesse stalt Dominik Oroz op huurbasis bij SK Sturm Graz. Dat doen de Arnhemmers niet geheel op eigen initiatief, aangezien de in Wenen geboren Kroaat vanwege dienstplichtregels in Oostenrijk moet verblijven. Omdat er geen zicht is op een terugkeer naar Nederland, wordt de 21-jarige verdediger verhuurd, meldt Vitesse op de clubwebsite.

Toch heeft Vitesse het contract van Oroz verlengd tot de zomer van 2024, met een optie op nog een seizoen. Sturm Graz heeft wel een koopoptie in het huurcontract op laten nemen die in de winter gelicht kan worden. Mocht de nummer twee van Oostenrijk deze niet activeren, dan kan de verdediger terugkeren in Arnhem. De situatie zou zijn ontstaan doordat Oroz vergeten is om uitsluitsel van de dienstplicht aan te vragen, waardoor er nu geen weg terug meer is. 

Technisch directeur Benjamin Schmedes is opgelucht dat er nu tijdelijk een oplossing is gevonden voor de situatie. “Hiermee komt er, voor nu, een einde aan een slepende en vervelende situatie. Als Vitesse zijnde hebben wij meermaals geprobeerd om Dominik terug te halen naar Nederland, maar dat is helaas niet gelukt. Als club hebben wij hier geen enkele invloed op kunnen uitoefenen. Dat is uiteraard frustrerend, ook met het oog op de bezetting in de achterhoede”, aldus de Vitesse-directeur. “Met de wetenschap dat we dit kalenderjaar niet meer op Dominik hoefden te rekenen, is dit echter de meest verstandige uitkomst.”

In de winter van 2021 werd Oroz naar Vitesse, waar hij tot nu toe tot 43 wedstrijden kwam. Daarin scoorde hij drie keer, waarvan twee in de met 4-1 gewonnen derby tegen NEC.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!