Nieuws

Weghorst verklaart zich nader: 'Het WK komt eraan en dat is belangrijk voor mij'

Weghorst verklaart zich nader: 'Het WK komt eraan en dat is belangrijk voor mij'

06-07-2022 11:57
1

Wout Weghorst heeft zijn keuze voor Besiktas verklaard in een afscheidsinterview op de Burnley-kanalen. Zoals verwacht is een gesprek met bondscoach Louis van Gaal de aanleiding geweest voor zijn vertrek uit Engeland.

Weghorst werd dinsdag officieel gepresenteerd als de nieuwe spits van Besiktas. Daarmee sluit hij een seizoen in het Championship met Burnley definitief uit, tot ongenoegen van de supporters. Dat ging de 29-jarige aanvaller niet in de koude kleren zitten en dus licht hij zijn afscheid toe in een interview.

"Ik had behoefte aan dit interview, want ik ben de club en supporters heel erg dankbaar", begint Weghorst, die een half jaar het shirt van Burnley heeft gedragen. "Mijn uitspraken die rondgingen in Engeland, kloppen niet helemaal. Zo werken de media soms nu eenmaal. Het is belangrijk om mijn verhaal te vertellen."

De reden voor het vertrek van Weghorst is duidelijk. "Het WK komt eraan en dat is heel belangrijk voor mij. Het is mijn grootste droom. We hebben een bondscoach (Van Gaal, red.) die vindt dat zijn internationals op het hoogste niveau moeten spelen, daar is hij heel strikt in. Dus als ik naar het WK wil, moet ik een besluit nemen."

Dat besluit is uiteindelijk een stap naar de Turkse competitie geworden, waar Weghorst één jaar gehuurd gaat worden. In dat jaar zal de spits een riant salaris opstrijken: 2,8 miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!