Nieuws

PSV kiest de aanval in Frankrijk: 'Willen overwintering in eigen hand houden'

PSV kiest de aanval in Frankrijk: 'Willen overwintering in eigen hand houden'

04-11-2021 09:50

Roger Schmidt windt er geen doekjes om dat PSV donderdagavond tegen AS Monaco met aanvallende intenties de Franse opponent wil bestrijden. Monaco-coach Niko Kovac stelde op woensdag dat hij een aanvallend ingesteld PSV verwacht, Schmidt beaamt dat.

De PSV-trainer weet dat zijn ploeg moet winnen om uitzicht te houden op overwintering, al weigert hij het duel in Stade Louis II cruciaal te noemen. "We spelen een grote en heel belangrijke wedstrijd. In de groep staan we onder druk en we willen juist overwintering in dit toernooi in eigen hand houden. Winst is daarvoor noodzakelijk, al kan er ook bij een gelijkspel nog alles gebeuren", stelt de Duitse oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd.

PSV kan in de dwergstaat geen beroep doen op Davy Pröpper, Ryan Thomas, Mario Götze, Noni Madueke en Cody Gakpo, die allen aan de kant staan met een blessure. Schmidt erkent dat het gemis groot is. "We missen vijf spelers en het zijn niet de minsten. Ze hebben allemaal al laten zien hoe belangrijk ze voor PSV zijn." Toch haalt de coach vertrouwen uit de 5-2 overwinning op FC Twente, waarin het vijftal ook al ontbrak. "Afgelopen zaterdag hebben we laten zien dat we ook zonder hen in staat zijn doelpunten te maken. De aanvallers hebben afgelopen zaterdag zelfvertrouwen gekregen en zijn gebrand om dat te laten zien."

Vermoedelijke opstelling PSV:
Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Van Ginkel; Bruma, Vertessen; Zahavi, Vinícius

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!