Nieuws

Conclusie Azarkan: 'Geen eerlijke kans gehad als je in week één wordt verhuurd'

Conclusie Azarkan: 'Geen eerlijke kans gehad als je in week één wordt verhuurd'

06-07-2022 08:05
1

Dinsdagavond werd bekend dat Marouan Azarkan zijn contract bij Feyenoord heeft verlengd. Echter plakt de korte dribbelaar aan de rechterkant er nog een jaartje aan vast bij Excelsior in de Eredivisie, op huurbasis. Bij RTV Rijnmond sprak hij over zijn kansen bij de Rotterdammers van Zuid.

Voor het tweede jaar wordt Azarkan aan Excelsior verhuurd. "Ik ben blij dat ik terug ben op vertrouwd terrein", stelt Azarkan. "De eerste paar dagen ging het goed bij Feyenoord, maar ik had in m'n achterhoofd zitten dat ik weer verhuurd zou worden omdat er niet veel speelminuten in zouden zitten. Bij Excelsior heb ik het goed gedaan, maar geen berichtje gehad van de trainer (Arne Slot, red.): gefeliciteerd met de promotie. Toen ik begon bij Feyenoord, was ik al bezig met een verhuur aan Excelsior."

Op social media zag je Azarkan die niet stil zat deze zomer. De Nederlander met Marokkaanse roots had gehoopt meer kansen te krijgen bij Feyenoord. "Die had ik zeker willen hebben, maar als je kijkt naar wie ze hebben gehaald. De trainer heeft met Jahanbakhsh zijn speler gehaald, dan weet je dat er weinig speelminuten in zitten. Het was voor mij beter om verhuurd te worden. Als je na de eerste week verhuurd wordt, denk ik niet dat je een eerlijke kans hebt gehad", luidt de conclusie van Azarkan.

Desalniettemin staat er een vrolijke jongen voor de camera’s. "Ik had zeker op meer kansen gerekend, maar daar heb ik geen macht over. Dat is aan de trainer. Ik ben gewoon blij: ik heb mijn contract verlengd bij Feyenoord, ben weer verhuurd en ga dit seizoen vlammen in de Eredivisie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!