Nieuws

'Spelen de beste mannen ter wereld in zo'n stadion, vinden we het er niet uitzien'

'Spelen de beste mannen ter wereld in zo'n stadion, vinden we het er niet uitzien'

06-07-2022 07:03 Laatste update: 07:06

Later op de woensdag is het dan zover: het EK vrouwen gaat van start. In aanloop naar het toernooi speelde de Oranje Leeuwinnen afgelopen zaterdag nog hun laatste wedstrijd in de Grolsch Veste voor 14.000 toeschouwers. Dat kan in gastland Engeland wel eens anders zijn, concludeert een balende bondscoach Mark Parsons.

Tijdens het EK in Engeland zijn er een aantal zeer kleine stadions geselecteerd, waar het EK-gevoel nou niet echt zal spreken. Eén van deze vestingen spant de kroon: het 7.000 stoeltjes tellende Academy Stadium op het trainingscomplex van Manchester City. Volgens Parsons is dat ‘EK-onwaardig’, stelt hij tegenover De Telegraaf.

Naast die vesting zijn ook het Leigh Sports Village Stadium en Rotherham New York Stadion met 12.000 plaatsen vrij onbezet. De internationale grootmachten Nederland en Zweden komen beide één keer in het Leigh stadion uit en Frankrijk speelt in Rotherham. “Wat als we de beste mannen van de wereld in zo’n stadion laten spelen? Dan vinden we het er niet uitzien”, aldus Parsons over Leigh.

Oranje Leeuwin Jill Roord, die twee seizoenen voor Arsenal uitkwam, heeft haar vraagtekens bij de organisatie. “Het is wel apart, ja. Men heeft het vrouwenvoetbal in Engeland hoog in het vaandel staan. Dus dit had ik niet verwacht. Ik had op meer grote stadions gerekend. Het is jammer. Gelukkig zijn de Engelse fans altijd erg luid en aanwezig”, luidt de positieve draai van Roord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!