Nieuws

Luuk de Jong probeert sterspeler bij PSV te houden: 'Praatte vroeger al op hem in'

Luuk de Jong probeert sterspeler bij PSV te houden: 'Praatte vroeger al op hem in'

05-07-2022 22:23

De onlangs gepresenteerde Luuk de Jong hoopt dat Cody Gakpo nog een seizoen bij PSV blijft. De 31-jarige spits kent Gakpo al jaren en weet dat een hoop van het scorend vermogen van de ploeg bij Gakpo ligt. 

In een uitgebreid interview met Voetbal International laat Luuk de Jong weten zelf ook aan Gakpo te trekken. "Ik denk dat dit wel goed zit in het team", zegt De spits over de stootkracht van de Eindhovense club. "Guus Til kan vanaf het middenveld een goal maken, Cody ook - hopelijk blijft hij - en Noni Madueke natuurlijk ook vanaf de zijkant. Het verleden is geen garantie voor het heden."

Met de komst van Til en De Jong kan er veel veranderen bij de aanvalslinie van PSV na het vertrek van Eran Zahavi. "We zullen het moeten laten zien, maar we hebben wel de potentie om doelpunten te maken. Als we het op elkaar af kunnen stemmen, denk ik zeker dat we ook in dit opzicht een goed team hebben", zegt De Jong. 

De Jong sprak vaak met Gakpo en hoopt de speler te overtuigen in Eindhoven te blijven. "Ik praatte vroeger al op hem in, ik deed het bij het Nederlands elftal ook en ik doe het nog steeds. Ik heb hem zien komen en hem stappen zien maken. Ik denk dat hij nog een heel mooi jaar kan hebben, het met een kampioenschap kan afsluiten om dan een mooie stap te maken. Maar we zullen zien wat hij doet", besluit De Jong. Gakpo wordt onder meer in verband gebracht met Leeds United. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!