Nieuws

Spanje-vrouwen missen sterkhouder op EK vanwege gescheurde kruisband

Spanje-vrouwen missen sterkhouder op EK vanwege gescheurde kruisband

05-07-2022 21:53

Het vrouwenelftal van Spanje zal het op het EK zonder Alexia Putellas moeten stellen. De sterspeelster raakte dinsdag zwaar geblesseerd aan de knie en moet het toernooi aan zich voorbij laten gaan. 

Dat melden de officiële kanalen van het Spaanse vrouwenelftal en FC Barcelona. De blessure werd opgelopen tijdens trainingen met Spanje. Het EK gaat woensdagavond van start met het openingsduel tussen gastland Engeland en Oostenrijk. Voor de Spaanse ploeg is het een hard gelag: Putellas is de ster van Spanje en FC Barcelona en won de Puská Award voor mooiste doelpunt van het jaar 2021. 

Na het medische onderzoek werd bekend dat Putellas een gescheurde kruisband in de linkerknie heeft opgelopen. De duur van het herstel van een zogeheten 'ACL' ligt meestal tussen de zes en negen maanden, waardoor de speelster het EK kan vergeten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!