Nieuws

Wiegman geschokt door onthullingen Pauw: 'Is horrible als zoiets je overkomt'

Wiegman geschokt door onthullingen Pauw: 'Is horrible als zoiets je overkomt'

05-07-2022 19:34 Laatste update: 22:04

Sarina Wiegman is erg geschrokken van de recente onthullingen van Vera Pauw. De oud-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen is blij dat er goed onderzoek wordt gedaan naar de zaak rondom haar voorganger.

Pauw trad afgelopen weekend naar buiten met het nieuws dat ze 35 jaar geleden is verkracht door een KNVB-functionaris. Bovendien meldde de oud-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal een 'gepland vernederingsbeleid' door de voetbalbond. Het zorgde voor enorm veel opschudding in de voetbalwereld.

Het nieuws kwam ook de 52-jarige Wiegman ter oren. De oud-bondscoach leeft mee met haar voorganger. "Het is horrible als zoiets je overkomt, in welke situatie dan ook", aldus de huidig bondscoach van de vrouwen van Engeland op de persconferentie richting het openingsduel van het EK, geciteerd door De Telegraaf. Wiegman juicht het toe dat er goed onderzoek wordt en is gedaan. "Dat is altijd goed om te doen. Ondertussen ben ik gefocust op het EK. Daarom wil ik het hier graag bij houden."

Komende woensdag staat Wiegman met Engeland tegenover Oostenrijk op het EK. Het stadion in Manchester zal vol zitten met maar liefst 72.000 mensen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!