Transfernieuws

Feyenoord stuurt talent opnieuw naar Excelsior: 'Wilde graag naar de Eredivisie'

Feyenoord stuurt talent opnieuw naar Excelsior: 'Wilde graag naar de Eredivisie'

05-07-2022 18:15

Excelsior heeft de eerste aanwinst voor het Eredivisieseizoen binnen. Maraouan Azarkan wordt net als vorig jaar gehuurd van Feyenoord.

Azarkan had vorig seizoen een groot aandeel in de promotie van Excelsior voor dertien keer te scoren en negen assists te geven. De twintigjarige buitenspeler wilde komend seizoen graag met Excelsior op het hoogste niveau actief zijn. "Ik wil dit seizoen heel graag in de Eredivisie spelen", aldus Azarkan tegenover de clubkanalen van de promovendus. "Ik heb de eerste weken met Feyenoord meegetraind, maar omdat ik denk daar minder aan spelen toe te komen was de keuze voor Excelsior Rotterdam snel gemaakt. Voor het buitenland vind ik het nog te vroeg, ik wil dit jaar in de Eredivisie spelen en Excelsior had daarom mijn absolute voorkeur."

Met de komst van Azarkan verzekert Excelsior zich van de eerste aanwinst voor komend seizoen. Kersvers technisch manager Niels van Duinen is in zijn nopjes. "Marouan was afgelopen seizoen een belangrijke schakel in de ploeg die is gepromoveerd naar de Eredivisie. Daarom wilden wij hem er met zijn snelheid en creativiteit graag weer bij hebben", aldus de technisch manager. "Zelf had hij het ook goed naar zijn zin bij ons. We hadden grote Eredivisie-clubs als concurrent, maar Marouan kiest voor ons verhaal en traject."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!