Ten Hag kritisch ondanks zege op Dortmund: 'Maar we hebben karakter getoond'

Ten Hag kritisch ondanks zege op Dortmund: 'Maar we hebben karakter getoond'

Erik ten Hag is content met de weerbaarheid die zijn ploeg heeft getoond tegen Borussia Dortmund. Toch zag de Ajax-trainer, met name in de eerste helft, veel misgaan bij de Amsterdammers.

Ajax is zeker van een plek in de achtste finale, maar Ten Hag erkent dat daar meer wordt gevraagd. "Als je als ploeg ver wil komen, dan moet je kritisch zijn", stelt hij desgevraagd tegen RTL 7 na afloop van het duel. "Dat kun je beter doen na een overwinning, met kwalificatie en overwintering. Maar in de eerste helft maakten we grote fouten en hebben we de tegenstander in hun kracht laten komen in de tegenaanval. Dortmund heeft goede spelers en een goed elftal. In de omschakeling zijn ze het best. Wij waren veel te ongeduldig en leden te veel balverlies, verdedigend liepen we telkens achteruit."

Ten Hag zag Michael Oliver twee cruciale beslissingen nemen. Allereerst door Mats Hummels een rode kaart te geven en vervolgens door Dortmund een penalty te geven. "Ik vind beide momenten wat ongelukkig. Hummels neemt het risico, maar ik kan me voorstellen dat hij teleurgesteld was. Dat was ik over de penalty. We hebben dat te accepteren. Ik vond beide momenten zwaar gestraft."

In de slotfase keerde Ajax het tij, tot genoegen van Ten Hag. "Overwinteren met Ajax is een geweldige prestatie. Hier kunnen we mee verder, deze ploeg heeft geweldig veel potentie, maar er is nog genoeg werk te doen. We hebben al geweldig voetbal laten zien, maar we kunnen ook slecht spelen zoals vandaag in de eerste helft. Maar we hebben karakter en weerbaarheid getoond."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie