Transfernieuws

'PSV kan meer dan vijf miljoen euro bijschrijven door aanstaande PSG-transfer'

'PSV kan meer dan vijf miljoen euro bijschrijven door aanstaande PSG-transfer'

05-07-2022 16:08 Laatste update: 16:19

PSV volgt de ontwikkelingen rondom de overgang van Gianluca Scamacca van Sassuolo naar Paris Saint-Germain handenwrijvend. De Eindhovenaren beschikken over een fors doorverkooppercentage op de Italiaan, die tussen 2015 en 2017 met weinig succes in Brabant speelde.

Eerder op de dinsdag werd duidelijk dat PSG bereid is om vijftig miljoen euro af te tikken voor de doelpuntensensatie van Sassuolo. Met zestien goals in 36 optredens doormaakte Scamacca in cijfermatig opzicht zijn beste jaargang ooit bij de Serie A-club.

Volgens informatie van het Eindhovens Dagblad bedraagt het doorverkooppercentage van PSV maar liefst elf procent. Dit zou neer komen op een bedrag van meer dan vijf miljoen euro. 'Mogelijk komt er nog meer van de transfersom naar Nederland', schrijft het ED.

In 2017 verliet de boomlange aanvaller Nederland voor Sassuolo. Scamacca verlengde in april nog zijn contract bij Sassuolo tot medio 2026, waardoor zij de absolute hoofdprijs kunnen vragen. Na diverse uitleenbeurten, aan onder meer PEC Zwolle, groeide de aanvaller dit jaar uit tot clubtopscorer én Italiaans international.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s