Interview

Van Gaal over Promes: 'Selecteer geen spelers die in zulke zaken betrokken zijn'

Van Gaal over Promes: 'Selecteer geen spelers die in zulke zaken betrokken zijn'

04-10-2021 18:09

Zolang Quincy Promes betrokken is in een steekzaak, hoeft hij geen Oranje-uitnodiging te verwachten van Louis van Gaal. Dat heeft de bondscoach duidelijk gemaakt op de persconferentie.

Promes wordt ervan verdacht dat hij zijn neef in zijn been heeft gestoken. Tijdens het persmoment wordt Van Gaal gevraagd naar zijn blik op de zaak. "Daar kan ik geen mening over hebben, want dat weet ik niet", antwoordt de bondscoach. "Ik weet wel dat wanneer een speler in zo'n zaak verwikkeld is, hij veel meer moeite heeft om de focus op de wedstrijd te houden."

"In Rusland ben je ver weg, maar in Nederland erg dichtbij", gaat Van Gaal verder. "Dat is een groot verschil. Ik heb ook weer gezien hoe Quincy heeft gespeeld. Ik heb hem in 2014 geselecteerd, maar toen zat hij het niet bij de laatste 23. Ik denk alleen niet dat ik spelers selecteer die in zulke zaken betrokken zijn."

Zat Promes anders wel bij Oranje? Van Gaal geeft niet écht antwoord op de vraag. "Promes kan als rechterspits spelen, om maar een voorbeeld te geven. Hij kan ook als rechtsback spelen, hij heeft in 2014 wel dertig keer moeten spelen op die plek van mij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!