Transfernieuws

'Leegloop niet ten einde: Premier League-club opnieuw in de markt voor Kökcü'

'Leegloop niet ten einde: Premier League-club opnieuw in de markt voor Kökcü'

05-07-2022 15:49 Laatste update: 15:58
1

Leicester City overweegt zich in de strijd om de handtekening van Orkun Kökcü te mengen, meldt het doorgaans betrouwbare The Athletic. The Foxes volgen de Turks international al langer. Gezien de onzekerheid over de toekomst van Youri Tielemans bij de Engelse club, wordt een transfer realistischer.

Al anderhalf jaar prijkt de naam van Kökcü bovenaan de scoutingslijst in Leicester, maar tot een transfer kwam het nog niet. In januari van dit jaar vertelde de middenvelder nog open te staan voor een vertrek bij Feyenoord, mits het de club financieel zou helpen. Tielemans wordt nadrukkelijk gelinkt aan Arsenal, waar Dennis Praet op weg lijkt naar Fiorentina. Daarnaast mogen ook Papy Mendy en Hamza Choudhury vertrekken, weet The Athletic.

In een eerder stadium werd Kökcü al in verband gebracht met een transfer naar AS Roma, Sevilla en het meest recent Red Bull Leipzig. Het contract van de Turk loopt in Rotterdam door tot medio 2025. Hij kan ook bijtekenen in De Kuip. Wanneer hij zijn contract met één jaar verlengd, wordt zijn salaris verdubbeld. De transferwaarde van Kökcü wordt door Transfermarkt geschat op 22 miljoen euro.

Goede band met Slot

Toch is het geen uitgemaakte zaak dat de altijd nog maar 21-jarige spelverdeler vertrekt. "Ik voel me gewoon goed hier", zei Kökcü eerder deze week tegen ESPN. "Ik heb een goede band met de trainer (Arne Slot, red.) en de spelers en ik heb gezien dat ik me goed heb ontwikkeld afgelopen seizoen. Het is dus zeker niet dat ik denk: ik moet weg."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!