Nieuws

Simons kijkt met bewondering naar PSG-sterren: 'Ze bleven vechten voor hun plek'

Simons kijkt met bewondering naar PSG-sterren: 'Ze bleven vechten voor hun plek'

05-07-2022 14:09

Xavi Simons is zijn voormalig ploeggenoten bij Paris Saint-Germain enorm dankbaar voor de wijze lessen. De kersverse aanwinst van PSV bouwde een goede band op met de sterren van de Franse grootmacht en heeft bewondering voor hun trainingsarbeid.

Simons verruilde in de zomer van 2019 de jeugdopleiding van FC Barcelona voor die van PSG. In Parijs speelde hij samen met de grootste vedettes. "Het was echt ongelofelijk. Ik denk dat het niet meer snel gaat gebeuren, want er zaten zoveel sterren in het team", zegt de kersverse aanwinst van PSV in gesprek met ESPN. "Je keek vroeger naar deze jongens op de televisie en nu zit je samen met hen in de kleedkamer. Dat kunnen niet veel mensen zeggen. Ik heb echt van ze genoten op voetballend vlak, maar ook daarbuiten. Ik ben ze heel erg dankbaar."

De talentvolle middenvelder heeft veel geleerd van onder meer Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé. De wijze lessen heeft hij meegenomen naar Eindhoven. "Ik ben een jongen die tijdens de training echt van competitie houd, maar zij zijn echt grote spelers en blijven alsnog vechten voor hun plek in het team. Dat vond ik wel echt bijzonder", zegt hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!