Nieuws

Ajax met verwachte elf spelers, Malen op de bank bij Borussia Dortmund

Ajax met verwachte elf spelers, Malen op de bank bij Borussia Dortmund

03-11-2021 19:48 Laatste update: 19:57

Ajax treedt woensdag met de verwachte opstelling aan in het Champions League-duel met Borussia Dortmund. Noussair Mazraoui is hersteld van een griep en keert terug in de basis.

De rechtsback verdringt Devyne Rensch weer naar de bank. Het is de enige wijziging die coach Erik ten Hag doorvoert ten opzichte van het gelijkspel tegen Heracles Almelo van afgelopen weekeinde. Zodoende speelt Ajax met de elf spelers die eerder furore maakten in het miljardenbal tegen Sporting Portugal (1-5), Besiktas (2-0) en Borussia Dortmund (4-0).

Steven Berghuis krijgt opnieuw het vertrouwen als nummer tien, waardoor Davy Klaassen op de bank zit. Hij vormt een middenveld met Ryan Gravenberch en Edson Álvarez. Als Ajax wint in Duitsland, dan plaatst het zich voor de achtste finale van de Champions League. Ook een gelijkspel kan genoeg zijn, maar dan zijn de Amsterdammers wel afhankelijk van het resultaat bij Sporting - Besiktas.

Bij Dortmund begint Donyell Malen op de bank. Trainer Marco Rose geeft de voorkeur aan Steffen Tigges.

De aftrap in het Signal Iduna Park is om 21.00 uur.

De opstellingen

Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

Dortmund: Kobel; Meunier, Hummels, Akanji; Wolf, Witsel, Bellingham, Hazard; Reus, Brandt; Tigges

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!